dimarts, 19 de juny del 2007

Ressaca

Els excessos en les celebracions solen provocar una certa ressaca. Després de la festa, de l’alcohol i de no dormir, arriba l’hora de despertar-se. Doncs ara pareix que Capello està despertant-se, i que la ressaca que tindrà serà ben grossa. Segons apunta AS, la contractació de Schuster per a la temporada vinent és ja un fet. L’alemany serà qui capitanegi la nau blanca, com a mínim, l’any vinent (com a mínim perquè amb el Madrid mai se sap). El que molts intuïen, i el que molts desitjaven, pareix que va a materialitzar-se. Tot i guanyar la lliga, pareix ser que Capello, amb el seu futbol “directo y primario, casi troglodita”, com el defineix amb encert Relaño, no s’ha guanyat el dret d’acomplir el contracte que té signat.

Si aquesta notícia és certa, podem deduir que el Madrid ja ha solucionat part de la seva necessitat urgent de títols després d’aquests anys de sequera, i que ja no val guanyar de qualsevol manera. Crec que per al Barça, tot i la proverbial flor de Capello, hauria sigut positiva la continuïtat de l’italià, qui no hauria fet tants fitxatges ni renovaria tant l’equip com presumiblement farà Schuster.

I el Barça? Com ja sabem tots, no ha fet enguany una bona temporada, però a diferència del Madrid, pareix ser que Rijkaard continuarà un any més al capdavant del projecte blaugrana, tot i no haver aconseguit cap dels objectius d’enguany. I, tot i les simpaties que em desperta l’holandès, no tinc clar que aquesta sigui una decisió encertada. Al llarg d’aquesta temporada s’ha demostrat que la gestió del vestuari no ha sigut l’adequada, amb jugadors amb una vida nocturna dissoluta i llicenciosa, poc treball i menys sacrifici. Si amb tota una temporada de fracassos, visites al gimnàs i concessions no s’ha aconseguit rectificar la trajectòria de l’equip, dubto molt que la mateixa persona sigui capaç de redreçar aquest grup de gent. Perquè la majoria de jugadors continuarà en aquest equip, o com a mínim, els conflictius. Serà capaç Rijkaard de lligar curt a Ronaldinho, a Eto’o o a Deco? Serà capaç de tornar a motivar-los i centrar-los únicament en el futbol? O seria millor una persona nova, sense actuacions passades ni hipoteques amb ningú que el puguin lligar?

Jo apostaria per una persona nova. I vosaltres?

Etiquetes de comentaris: , , , , , , ,

4 comentaris:

Blogger Xals ha dit...

Jo aposto per Rijkaard. Crec que l'holandès mereix la confiança del club i que podem tornar a véncer amb Frank comandant el vestuari. Fora Deco, que ha fet una temporada infame, vergonyosa i tots els adjectius que vulguis, i a sobre és el pare d'aquest sistema d'autogestió funest que ens ha portar on estem ara. S'ha de retrobar el camí de l'esforç, del treball, de l'stage a Peralada i no de les fotos a la NASA. Deixem de banda les gires que esgoten l'equip i que no deixen lloc per a la planificació correcta de la temporada.

La marcha de Capello és el primer gran error del nou Madrid. Schuster serà un nou Queiroz. Solament falta ara que es gastin 60 milions en Kaká, i tornaran a caure en l'error que va cometre en Florentino fa uns anys. Capello havia trobat la manera de fer que un equip mediocre (després de tirar a la brossa casi 100 milions, això sí), sense cap argument futbolístic, guanyés tots els partits. Ara amb Schuster, vulguis que no, trigaran a adaptar-se al nou estil de joc i faran una renovació completa del planter, i amb l'encert d'en Pedja per als fixatges podem estar segurs que fixaran molt, car i malament.

Ànim.

dimarts, 19 de juny del 2007, a les 9:46:00 CEST  
Blogger Pau Margarit Company ha dit...

Jo crec que haurien de mantenir a Frank i canviar el segon entrenedor, aquet que hi ha ara sembla molt apagat, no te la rabia de Kate.

dimarts, 19 de juny del 2007, a les 10:26:00 CEST  
Anonymous Anònim ha dit...

És difícil dir que Rijkaard hauria d’abandonar el projecte però el que veig clar és que li serà molt complicat recuperar l’autoritat i l’ordre que ha perdut aquest any. A més, Rijkaard ha estat tota la temporada molt apagat i confús, amb molts errors tècnics i tàctics, amb alineacions a la carta… No sé, és un tema molt complicat.

Salutacions

dimarts, 19 de juny del 2007, a les 12:50:00 CEST  
Anonymous Anònim ha dit...

JO FITXARIA AL FABIO CAPELLO SENSE CAP DUBTE.

dimecres, 20 de juny del 2007, a les 2:44:00 CEST  

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici