dimecres, 20 de juny del 2007

L'autogestió d'un club


Ahir tocava donar la cara davant dels mitjans i de l’afició. Com a elements més destacats de la intervenció del pecident, destacaria l’anunci de continuïtat de Ronaldinho, Eto’o i Rijkaard (que no vol dir que finalment tots tres continuïn l'any vinent), la no menció expressa a Deco (espero que signifiqui el traspàs del portuguès, per a mi un dels mals del vestuari), i sobre tot, que s’aplicarà el codi de disciplina interna del club. Hi ha una frase en castellà que diu, a buenas horas, mangas verdes. On ha estat aquesta disciplina interna al llarg de tota la temporada? Per on s’han passat els jugadors aquest codi? Per què l’entrenador i la directiva han consentit la famosa autogestió del vestuari quan els resultats i la relació entre els jugadors demanava tot el contrari? I sobre tot, quina credibilitat té aquest anunci a hores d’ara? La única manera d’unir el vestuari culé és garantir que tots els jugadors van a treballar per igual, que no hi haurà privilegis i que el famós gimnàs va a tapiar-se amb formigó armat. Què contè aquest reglament intern? Suposo que seran coses de sentit comú: l’obligació d’assistir als entrenaments, de vigilar la forma física, de no fer declaracions que puguin perjudicar al club..., en fi, obligacions lògiques que qualsevol professional (i més aquests, amb el sou que tenen) deuria respectar. Però sobretot obligacions que qualsevol club i qualsevol equip tècnic hauria de fer valer en els seus treballadors. Els jugadors són culpables, sí, però més ho són l’entrenador, el secretari tècnic, la directiva i especialment el president. Pareix que l’autogestió, a més del vestuari, ha arribat a tots els estaments del club.

Etiquetes de comentaris: , , ,

2 comentaris:

Blogger Alba ha dit...

Unes declaracions sinceres del president, pero espero que siguin fets i no quedin en paper mullat. Es veritat, no es va descobrir la sopa d'all i el que va dir no ens venia de nou, pero com a mínim han sigut capaços de fer el primer pas, reconèixer uns dels mals
Salutacions

dimecres, 20 de juny del 2007, a les 11:08:00 CEST  
Anonymous Anònim ha dit...

Bones Tips,

Entenc que ahir Laporta va dir el que podia dir i, fins i tot, crec que va ser dur i contundent i va parlar entre línies. És evident que s’han comès errors, la directiva els primers, però això ja no ho recuperarem.

Ara bé, no compro la idea de canviar de règim amb els mateixos actors. Reflexionant, crec que el primer a saltar podria ser Rijkaard. Jo no el veig en el paper de sergent fent quadrar a aquells als que els ho ha permès tot i més. Darrer de l’entrenador, si no es compromet a aplicar la mà de ferro, hi poden anar diversos jugadors dels que tots ens imaginem i algun dels que no.

Dit això, i reclamant baixes i que es toqui als intocables, tinc por de com es pot fer la reestructuració. Els noms apareixen però falta concretar, ja sé que queda molt de temps, i no em vull imaginar que els diversos noms vagin tancant el seu traspàs per altres equips mentre nosaltres ens ho mirem.

Salutacions

dimecres, 20 de juny del 2007, a les 11:29:00 CEST  

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici