dimarts, 17 d’abril del 2007

El pibito


Fa temps que venim parlant de l'anunciada renovació de Saviola en el Barça. Després de passar algunes setmanes sense que el conejo fos notícia, amb el gol (o autogol?) d'aquest cap de setmana, i sobre tot amb els punts i l'avantatge que suposa al capdavant de la classificació aquest gol (estic convençut que aquesta victòria val un alliga), tornem a traure la figura de Saviola.
Saviola és un jugador que no deixa indiferent als aficionats. D'una banda estan els que valoren per sobre de tot la seva eficàcia, el seu instint per endur-se tots els rebots, la seva picardia, el seu treball i la seva professionalitat. Jo sóc un d'aquests. D'altra banda, estan els que argumenten que els seus gols són contra equips menors, que en els partits importants desapareix, que es va quedar al Barça per diners, que no té el perfil que busca l'entrenador, i que no té el nivell per jugar en aquest Barça (i jo pregunto, Oleguer en té?).
La veritat és que Saviola va apostar fort quedant-se al Barça, ja que tot i guanyar més diners s'exposava a quedar-se tota la temporada en blanc. I no ha sigut així. Per les raons que siguin, Rijkaard ha preferit a l'argentí moltes vegades per davant de l'islandés Gudjhonsen, un jugador físicament paregut a Larsson però que no ha acabat de quallar. Així, Saviola ha acabat jugant partits de copa i segones parts, i el rendiment que ha donat com a segon davanter o revulsiu crec que ha sigut acceptable.
A més, un equip com el Barça, obligat a participar en tantes competicions, crec no pot acarar tots els reptes amb garanties amb només dos davanters. Enguany s'ha lesionat Eto'o i ho hem vist prou negre. Per què no tenir en el planter a Eto'o, un Gudjhonsen (o Klose, o Zigic, o...) i un Saviola?
Està pendent l'oferta de Txiqui per la renovació d'el Pibito, una oferta anunciada als mitjans però que triga ja massa temps en concretar-se. Jo sóc partidari de que Saviola es quedi, amb un contracte adequat (a la baixa, però raonable) i que jugui els partits "senzills" o segones parts, donant descans als davanters titulars. Crec que per a aquestes funcions, que són també importants, no hem de comprar a ningú.
I vosaltres què en penseu?

Etiquetes de comentaris: , , ,

6 comentaris:

Anonymous Anònim ha dit...

Per a mi Saviola no és jugador pel Barça, si analitzem la seva trajectòria des de que va arribar al futbol europeu, no ha estat mai titular indiscutible en cap dels equips que ha anat cedit (Mónaco, Sevilla). A més crec que tot i haver tingut oportunitats d'anar-se'n no ho ha fet perquè no hi ha hagut cap equip que li pagués el que tenia signat al barça, no ha estat per lleialtat ni per voler triunfar al FCB. Per tant i sota el meu punt de vista, a final de temporada, Adeu i que et vagi bé.

dimarts, 17 d’abril del 2007, a les 10:01:00 CEST  
Blogger Nicolás Ribas ha dit...

Saviola ha de quedarse. No només per aquest gol o autogol que ens ha donat mitja Lliga, no només per què ens va salvar contra l'Alabés i ens va capficar als Cuarts de Final de la Copa, no només perquè té una mitja d'un gol cada 85 minuts, sino que és tot un professional, un jugador compromés amb el Barça, que mai fa un mal gest per ser substituit, mai fa males declaracions, no es queixa quan és suplent i el més important, sempre compleix i calla les boques dels seus detractors amb gols. A més a més ha tirat fora al seu representant, jo ja no sé què més ha de fer per quedar-se, a més és molt millor davanter que el Gudjohnsen, el que passa és que com que es fitxatge de l'altra Directiva i el Gudjohnsen és d'aquesta doncs hi ha que tirar-lo fora i per a mí és incomprensible.

dimarts, 17 d’abril del 2007, a les 15:44:00 CEST  
Anonymous Anònim ha dit...

Penso que abans de reforçar la davantera, és prioritari fitxar jugadors TITULARS en altres posicions: migcentre defensiu i laterals, per exemple.
Per tant, no crec que hi hagi diners per a fitxar, a més, un davanter d'alta qualitat (C. Ronaldo, Klose, Robben...).
En aquest cas, per fitxar mediocritats, millor quedar-se amb Saviola.
Això sí, Ezquerro al carrer!

dimarts, 17 d’abril del 2007, a les 17:49:00 CEST  
Anonymous Anònim ha dit...

A mi en Saviola ni m’agrada ni m’ha agradat mai. De fet, no entenc l’estima de l’afició a un jugador que no ha aportat massa res al club. Les seva principal virtut, segons diuen, és la professionalitat i el bon comportament, dos aspectes que em servirien de complement si fos un jugador determinant. En Saviola és un oportunista, un home que et pot marcar un gol per ser “murri” però res més. Sense gol és un autèntic desert. Ni pressiona, ni obre espais, ni assisteix, ni és un gran definidor, ni intimida a les defenses rivals... Un jugador mediocre que serà ideal per un equip sense masses aspiracions. De moment, cap dels clubs on ha estat l’han trobat massa a faltar, veurem què passa. Evidentment, no el renovaria. Així ho veig.

dimarts, 17 d’abril del 2007, a les 18:12:00 CEST  
Blogger Alba ha dit...

Totalment d'acord; ningñu apostaba perquè jugués aquesta temporda y vet aquí que els resultats d'ell són més bons que el de l'islandès, el teòric suplent d'Eto'o. El Barça sabrà com està el seu contracte, pero potser les dues parts haurien de cedir una mica y a llarg termini els dos sortirien beneficiats.
Salutacions

dimarts, 17 d’abril del 2007, a les 20:16:00 CEST  
Blogger Unknown ha dit...

Tots sabem que no renovara.

dimecres, 18 d’abril del 2007, a les 19:27:00 CEST  

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici