dimarts, 26 de juny del 2007

Fair play

Unes setmanes abans d’acabar la temporada, vaig tenir ocasió de llegir una àmplia entrevista a Jorge Valdano. En una de les qüestions li preguntaven per l’equip mereixedor de guanyar el títol de lliga. Valdano, filòsof del futbol, donà una resposta llarga i argumentada. Un breu resum vindria a ser que es trobava en un dilema: per una banda, el cor li deia R. Madrid, pel seu passat com a jugador i membre de l’equip tècnic; d’altra banda, el cap li deia Barça, en ser l’equip que millor joc havia desplegat en els darrers tres anys i mig.
Em va semblar una resposta elegant.
Elegant i intel·ligent perquè als seguidors d’un equip ens costa molt reconèixer un millor joc de l’equip rival. Tanmateix, cal fer-ho. És un necessari exercici de desintoxicació de fanatisme irracional.
I com que no hi ha res millor que predicar amb l’exemple, vull reconèixer públicament que aquest any el Madrid ha jugat millor que el Barça (estic parlant de bàsquet, òbviament). Ha estat un esglaó per damunt en els partits de la sèrie final i en la major part de la lliga regular.
Felicitats als homes de Joan Plaza.

Desgraciadament, no tots els periodistes i/o comentaristes de Madrid són com Valdano. N’hi ha, com Tomás Guasch, a l’altre extrem de la cadena evolutiva...

(Continuarà)

Fèlix

Etiquetes de comentaris: , , , ,

4 comentaris:

Blogger dfons ha dit...

El problema es que Valdano, a diferencia de la majoria de periodistes esportius ha jugat a futbol i sap del que parla. Els Guaschs, Ronceros, Carazos i companyia son supporters als que algu sense seny ha donat una pluma per escriure. I nosaltres ho patim dia rera dia.

PS: per cert com sempre hi han excepcions, comentare el nom del "loco gatti". Ell tambe ha jugat a futbol, pero esta clar que alguna cosa no rutlla molt be en el seu cap.
Salut

dimecres, 27 de juny del 2007, a les 13:38:00 CEST  
Anonymous Anònim ha dit...

I Fabian Ortiz! El més impresentable...

dimecres, 27 de juny del 2007, a les 18:00:00 CEST  
Anonymous Anònim ha dit...

A tots ens costa ser objectius quan es parla de temes en que hi entren els sentiment. Tot i això, el lògic és que la objectivitat sigui la base d’un bon periodisme. Ara bé, la realitat i els interessos econòmics, excitar a les masses pq et coneguin i et comprin un diari o escoltin el teu programa de ràdio, ens porten a haver d’aguantar a autèntiques escombraries.

Salutacions

dimecres, 27 de juny del 2007, a les 18:35:00 CEST  
Anonymous Anònim ha dit...

Completament d'acord Fèlix, en bàsquet s'ha de reconéixer que el RM en la final ha fet les coses millor que el Barça, i s'ha de felicitar.
En referència a la majoria de periodisme esportiu de l'estat (d'una banda i altra), és patètic, però fent referència a l'amic Guasch, a sobre es vol fer el graciós, fent sarcasme del que passa al FCB i obviant absolutament el que passa al RM i a l'Espanyol.

dijous, 28 de juny del 2007, a les 12:39:00 CEST  

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici