divendres, 27 d’abril del 2007

El paper dels diaris


Ahir al·lucinàvem tots amb la portada del diari Marca, que avui insisteix amb la seva exclusiva, tot i que el representant de Saviola ha negat l’acord que el diari madrileny anunciava.
Se m’acudeixen diferents possibilitats per intentar explicar aquest fenomen periodístic:
1. El Madrid (i la seva extensió Marca) vol desestabilitzar als jugadors del Barça i a l’equip en general, en aquest darrer tram de la lliga, però m’extranya que comencin per Saviola.
2. El Madrid (i la seva extensió Marca) vol encarir una hipotètica renovació de Saviola pel Barça, conscients que seria un cop dur per a l’afició (que vol a Saviola) veure a l’argentí vestit de blanc, esperant que la directiva blaugrana pagui més del que tenia previst.
3. Saviola vol forçar al Barça a que espavili a l’hora d’oferir-li la renovació. Què millor que tenir al Madrid darrere per aconseguir el que vols.
4. El Madrid vol fitxar realment a Saviola
5. Marca ha perdut totalment els papers, i ja no sap què fer per no baixar més en el EGM.
El tema Saviola ha coincidit amb altres portades amb tant de marro o més que aquesta. Em refereixo a les portades de Mundo Deportivo, tan comentades i repudiades per molts de nosaltres, on un dia anunciaven ofertes per Eto’o, i al dia següent ja li estaven trobant un substitut que estava boig per jugar en el Barça (Villa avui afirma taxatiu que està molt content d’estar en València i que per això va signar un contracte per set temporades amb una clàusula de 150 milions d’euros).
Com podeu comprovar, els mitjans esportius estan servint, conscientment o no, a uns interessos que molt poc tenen a veure amb l’esport en sí. I sobre tot, molt poc amb la funció informativa –que no manipulativa– que se li suposa a un mitjà de comunicació.

Etiquetes de comentaris: , , , , ,

11 comentaris:

Anonymous Anònim ha dit...

La premsa del futbol, cada dia s'assembla més a la premsa rosa, s'hi val tot per vendre diaris. Tant és que el que es digui tingui fonament o no, que sigui creible o no. Es aquí on els lectors, és a dir nosaltres, hem de fer anar la massa gris, per llegir i extreure el que realment té importància i veracitat. Pensem que darrera cada publicació hi ha un medi econòmic amb uns interessos al darrera, a uns els hi interessarà vendre que l'Etoó se'n va, i als altres que el que se'n va és Ronnie. A l'altra banda de pont aeri, els interessa ara vendre fum amb en Saviola, desp´res que Cristiano Ronaldo digui que es queda al Manchester. Es un tira i arronsa, i un a veure qui la diu més grossa per tapar les vergonyes del que s'ha dit un dia enrrera.

divendres, 27 d’abril del 2007, a les 10:28:00 CEST  
Blogger Bernat y Roger ha dit...

És trist cap a què estan derivant els diaris esportis, tant de Madrid com d'aquí. Ara desestabilitzen, ara treuen notícies a deshora, ara especulen, ara inventen... tot per no dir el que realment succeeix al dia a dia, que és en el fons la seva tasca, per molt oblidada que la tinguin.

I respecte el "cas Saviola", crec que és una artimanya blanca per fer pujar el sou de l'argentí, no crec que realment el vulguin perquè no encaixa gens en el seu estil de joc i ja acaben de fitxar Higuaín que és de l'estil i no rendeix com s'esperava.

I molt menys que fitxin jugadors sense el recolzament de cap entrenador, perquè sense entrenador definit de cara a l'any que ve, qui està fitxant?

Salutacions,
Roger

divendres, 27 d’abril del 2007, a les 12:28:00 CEST  
Blogger dfons ha dit...

Tens molta rao en el teu post. I ja se que s'ha comentat molt pero el que de veritat m'emprenya es el paper que fa la premsa catalana. Com he afirmat moltes vegades al meu blog, la premsa madrilenya es servicial i servilista. Ben poques vegades fan autocritica (i aixi els va) i sempre fan pinya quan les situacions son dificils. I mentre, que fa la premsa catalana? que si aquest ha de marxar, que si aquest altre no esta a gust, que si Laporta, que si Rossell.
De veritat es que cada vegada tot fa mes olor a pudrit.
Sort en tenim dels blogaires!!!
Salut
ps: quan baixi a BCN per vacances a veure si puc comprar el teu llibre. Ja tinc ganes de llegir-lo.

divendres, 27 d’abril del 2007, a les 13:23:00 CEST  
Blogger Lovenkrands ha dit...

Es l'actual "periodisme" deportiu, un salut

divendres, 27 d’abril del 2007, a les 15:34:00 CEST  
Blogger Nicolás Ribas ha dit...

Tens molta raó en el que dius. Jo he decidit que el millor és no comprar els diaris, perquè al cap i a la fi sempre s'acaben venent, ja sigui per riure una mica, per extreure les notícies que tenen un mínim de veracitat u altres que realment s'ho creuen. El major càstig que podem fer, es no comprar-los.

1. El Madrid (i la seva extensió Marca) vol desestabilitzar als jugadors del Barça i a l’equip en general, en aquest darrer tram de la lliga, però m’extranya que comencin per Saviola.
4. El Madrid vol fitxar realment a Saviola
5. Marca ha perdut totalment els papers, i ja no sap què fer per no baixar més en el EGM.

Jo me creuria més aquests 3 punts, ja que, encara que no entenc perquè volen a Saviola, perquè davanters al Madrid li sobren, em costa creure que afirmin aquest fitxatge amb tanta rotunditat.

Per cert culés, al TV3 han dit que el fitxatge del Abidal per al lateral esquerra està tancat, seria un gran fitxatge sens dubte.

divendres, 27 d’abril del 2007, a les 15:44:00 CEST  
Anonymous Anònim ha dit...

No és premsa rosa, és premsa groga!

divendres, 27 d’abril del 2007, a les 18:49:00 CEST  
Blogger Tips de merengue ha dit...

@ Bernat i Roger
No havia caigut en el que indiqueu, i em pareix del tot encertat. A no ser que el Madrid ja tingui tancat a algú com a entrenador (Schuster?)
@ Dfons
Per a la segona part del llibre comptarem amb el teu blog i amb les cobertes que publiques. La d'avui amb la madriditis és dle tot encertada.
Ah, i gràcies per comprar el llibre!
@Kristian
Doncs quina creu. Jo no li concediria l'honor d'anomenar-se periodisme.
Són titelles sense cap ètica professional.
@Nico
Si és confirma el fitxatge d'Abidal, com bé dius serà un gran fitxatge.
Fins dilluns a tots!

divendres, 27 d’abril del 2007, a les 18:56:00 CEST  
Anonymous Anònim ha dit...

El paper de la premsa esportiva sol ser lamentable. Jo no en compro perquè abans de creure’m el que m’expliquen haig de pensar si aquests són d’un bàndol o de l’altre, si estan amb la directiva o en contra, si estan amb un jugador o amb un altre.

Del tema Saviola m’ho crec tot. Ara bé, em costa d’imaginar que un diari doni tanta informació referent al fitxatge sense saber res. Potser no tenen res firmat però, com a mínim, hi ha hagut converses.

Si el fitxatge es confirma també ho farà la meva teoria de la barcelonitis. El Madrid vol contrarestar el fitxatge d’Eto’o amb el de Saviola. Em sembla un fitxatge que va més encaminat a desgastar al Barça que a afavorir al propi Madrid. És més, l’estan presentant com un gran fitxatge que il•lusiona molt però, pel que jo he comprovat, tampoc desperta cap mena d’eufòria. Si volen a Saviola, llaçet i que en gaudeixin. Per cert, el soci també l’ovacionarà quan vingui vestit de blanc?

Salutacions

El Savi del Camp Nou

divendres, 27 d’abril del 2007, a les 21:43:00 CEST  
Anonymous Anònim ha dit...

solo decir que todas las prensas deportivas españolas hoy en dia son ridiculas y punto.

diumenge, 29 d’abril del 2007, a les 20:55:00 CEST  
Anonymous Anònim ha dit...

española catalana vasca andaluza komo kerais llamarlo

diumenge, 29 d’abril del 2007, a les 20:56:00 CEST  
Blogger Alba ha dit...

Es veritat, era alucinant i desconcertant, al mateix temps, que una vegada desmentida la notícia per el representant del jugador, el diari seguís insistint en el fitxatxe. Segur que a més d'un culer el van desconcertar. Jo cerc que només es sabrá la veritat o quan es firmi la renovació amb el Barça o acabi la temporada. El temp posa cadascú al seu lloc.
Salutacions i bon pont

dilluns, 30 d’abril del 2007, a les 19:00:00 CEST  

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici