dimecres, 25 d’abril del 2007

El perill de ser líders



Ahir jugava el Barça un inoportú partit contra un equip egipci, el Al Ahly, teòricament el millor equip d’Àfrica. El resultat ha sigut aclaparador: 4-0, amb gol inclòs de de Bojan Krkic, una de les perles de la pedrera blaugrana. El club ha guanyat diners i l’equip ha guanyat el partit. Al mateix temps, s’estaven jugant les semifinals de la Champions, entre el ManU i el Milan. Fent zapping de la TV3 a A3 t’adonaves de la davallada que ha patit el Barça en els darrers temps. Però hi ha molta gent que encara és optimista (Eldeu, Nico...) , i que creu que guanyarem la lliga i possiblement la copa. Tant de bo.
Ara mateix, crec que els arbres (el lideratge) no ens deixen veure el bosc (la situació real de l’equip), i com ja he comentat alguna vegada, crec que el pitjor que ens podia passar és, tal i com està el Barça ara, ser líders. Per què dic això? Doncs perquè mentre som líders, tots repetim que guanyarem la lliga, que només depèn de nosaltres, que el calendari ens afavoreix, que a partir d’ara canviarà la cosa... Teòricament, tots aquests arguments són o poden ser certs. Estem acostumats al llarg d’aquests darrers anys a un Barça campió, resolutiu, amb caràcter i amb ganes de menjar-se el món. I com estem ara? El que ens separa actualment del desastre més absolut (perdre aquesta lliga) és només un punt amb el segon classificat i dos amb el tercer, és a dir, no res. Què hem aconseguit com a màxim? Doncs que Rijkaard s’empipi amb el planter i no els doni el dilluns dia de descans. Però poc més. L’actitud de l’equip és semblant partit rere partit, el que guanyem a casa ens ho deixem fora, i fallem més que una escopeta de fira.
Repeteixo: el que ens separa de l’abisme (que Sevilla o Madrid guanyin la lliga) és un o dos punts. Què estaríem dient si el Barça fos ara mateix segon o tercer a la Lliga? Què diríem si el Madrid de Capello fos lider? Quins canvis hi hauria a les alineacions? Faria experiments l’entrenador? Quina seria l’actitud dels jugadors? I la del públic?
Estem jugant amb foc, i tenim la sensació de no cremar-nos perquè anem líders, però si ens aferrem a un lideratge tan pobre com el que tenim ara per no donar un vertader cop de puny a la taula, acabarem cremats. O socarrats si guanya el Madrid.
Prefereixo patir una o dues jornades de lliga sense ser líder, a aferrar-nos al lideratge i acabar sucumbint per no haver vist realment les orelles al llop.

Etiquetes de comentaris: , , ,

13 comentaris:

Blogger eldeu ha dit...

la gent es dona compte de que el futur es bojan i no el bluff del dos santos... menos mal.

ja teniu mail.

dimecres, 25 d’abril del 2007, a les 13:14:00 CEST  
Blogger eldeu ha dit...

i gracies pel link!

dimecres, 25 d’abril del 2007, a les 13:21:00 CEST  
Blogger Santiago Bernabeu ha dit...

insisto 2 jornadas y somos lideres

dimecres, 25 d’abril del 2007, a les 15:30:00 CEST  
Blogger Nicolás Ribas ha dit...

Doncs jo estic d'acord amb tot el que dius Tips. Jo crec que malgrat tot vull que el Barça guanyi Lliga i Copa, jo crec que ens podria fer molt de mal, en el sentit de no veure realment els problemes que té aquest equip, pensar que tot segueix igual i fer només 3 o 4 fitxatges.
No em fiu ni un pel del Txiki, penso que hi ha que fer-lo fora perquè no sap confeccionar un gran equip, ni fitxar, ni res de res, es pot quedar al club però fent altres funcions. Director Esportiu es nul. El Rosell sí que en s'havia d'això i de amollar la pela quan feia falta, llàstima que tot acabés com ha acabat. Aquesta Lliga penso que la guanyarem però si l'any vinent jugam així ens podemos oblidar de guanyar res.

dimecres, 25 d’abril del 2007, a les 16:31:00 CEST  
Blogger Nicolás Ribas ha dit...

Per cert, aquest amistós ha set tan absurd com innecessari, cada dia ens assemblem més al Madrid...

I tot per 2 milions d'euros, és que té collons, si no hi ha sous no sé per què tiren la publicitat de la samarreta, i que consti que a mí lo de Unicef em pareix genial, però crec que podriem portar els dos patrocionadors alhora, podem ser solidaris i a la vegada guanyar diners, ja que tenim que tacar la samarreta...

Salutacions.

dimecres, 25 d’abril del 2007, a les 16:35:00 CEST  
Blogger Lovenkrands ha dit...

Et dic el mateix que als demes blogs, el Madrid no la guanyara pero si la guanya sera perque la perd el barça (i ho diu un merengue...) igualment el partit amistos s'el podien haver guardat per un altra moment, ara sera cosa de que el barça necesita la "pasta"... et faig un link al meu blog, un salut amic!

dimecres, 25 d’abril del 2007, a les 17:36:00 CEST  
Anonymous Anònim ha dit...

Els culés som l'òstia, el dijous tots ens vam aixecar babejant pel gol del Messi, i el joc del Barça, aquest dilluns, tots ja patim perquè tenim el Sevilla i el Madrid a tocar. Posem-nos al cap que, l'equip no està fi i que tocarà patir fins a final de temporada, però tampoc no cremem totes les naus i comencem a despedir jugadors abans d'hora.

dimecres, 25 d’abril del 2007, a les 18:24:00 CEST  
Blogger Tips de merengue ha dit...

Confesso que em vaig adormir veient la segona part del partit del Barça. Literalment. Tal vegada estava cansat encara pel Sant Jordi, per la feina, o perquè n oera tan excitant el partit com podia ser la semifinal de la Champions. Si és per pasta, com diu kristian (benvingut al blog, i et recomano el llibre tot i ser madridista), crec que dona més pasta guanyar una lliga no? O la publicitat a la samarreta, com diu Nico. crec que estem fent el primo i caient en errors galàctics.
Del dos Santos, només vaig veure un parell d'internades per la banda, però no em pareix un jugador per al primer equip.
Salut!

dimecres, 25 d’abril del 2007, a les 18:48:00 CEST  
Anonymous Anònim ha dit...

Potser peco de massa optimista, però jo segueixo confiant en l'equip.
I encara que les coses vagin a pitjor i en algun moment es perdi el liderat, crec que (com va dir fa unes setmanes Rafa Márquez) aquesta plantilla es mereix més crèdit. Com a mínim fins a final de temporada. Llavors serà el moment de fer balanços.
En tota la història del Barça, quants cops s'han guanyat dues lligues consecutives? quants cops s'ha fet doblet lliga-Champions?
Si a un equip que ha aconseguit aquests títols en dues temporades glorioses, ja s'està parlant de canviar la meitat de la plantilla, al Madrid que porta tres anys de sequera, caldrà canviar-li fins i tot el nom, no?
La meva opinió és que tenim un gruix de jugadors de gran nivell: Iniesta, Xavi, Valdés, Puyol, Messi, Eto'o, Ronaldinho, Zambrotta, Deco, Márquez... i que amb retocs (4-5), això sí, de categoria, ja n'hi ha prou per encarar properes temporades.
Tanmateix, com he dit abans, el balanç, EN ACABAR LA TEMPORADA!

dimecres, 25 d’abril del 2007, a les 19:42:00 CEST  
Blogger Nicolás Ribas ha dit...

Estic totalment d'acord amb tot el que diu el Fèlix.

dimecres, 25 d’abril del 2007, a les 20:16:00 CEST  
Anonymous Anònim ha dit...

Moltes gràcies, Nicolás.

dimecres, 25 d’abril del 2007, a les 21:41:00 CEST  
Blogger Salva ha dit...

penso que no hi ha tanta diferencia entre el semis de la champions i nosaltres. penseu que es millor el milan que el barça? la qüestio es que hi ha clubs com el milan o el propi madriz que sembla que estan fets per la champions i la champions per a ells.
gracies pel link!!!

dimecres, 25 d’abril del 2007, a les 22:42:00 CEST  
Anonymous Anònim ha dit...

high price mortgage loans personal loans online in baltimore. sample rental credit application form, [url=http://lowcreditpersonalloans.com/content/bad-credit-personal-loan/]low rate personal loans bad credit[/url]. virginia investment property loans ira at credit union.

dilluns, 22 d’agost del 2011, a les 15:17:00 CEST  

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici