dilluns, 4 d’agost del 2008

En Xavi i la selecció espanyola

El 18 d'agost farà 10 anys del debut de Xavi Hernández amb el primer equip del FC Barcelona.
Al llarg d'aquests anys, n'ha vist de tots colors, i el de Terrassa, sense fer gaire soroll, s'ha convertit en un referent del vestidor blaugrana.

Darrerament, el segon capità del Barça no s'ha mossegat la llengua i ha opinat de diferents temes: les noves sensacions amb Pep Guardiola, el cas Eto'o, la selecció espanyola...

Entre tantes entrevistes, m'han cridat l'atenció unes declaracions on afirmava que es considera més ben valorat com a jugador a la selecció espanyola que amb el Barcelona.
Malauradament, molt sovint la gent té tendència a apreciar més allò que ve de fora que no pas el que tenim a casa; i en el món del futbol, i a can Barça en particular, això no és cap excepció.
Però, aquest és l'unic motiu?
A mi molts cops m'ha sorprès la constància amb què Xavi jugava amb l'onze de Luis Aragonés.
Constància que a vegades he notat a faltar amb el Barcelona, on ha alternat grans moments (sense anar més lluny, al final de la temporada passada va ser decisiu amb gols que van representar molts punts) amb èpoques de desparicions sonades (partits claus en què senzillament no hi és).

En cap cas vull entrar en política, entenc que la motivació del jugador és la mateixa jugui on jugui; tanmateix, en Xavi s'hauria de preguntar si la causa de sentir-se més ben valorat quan juga amb "la Roja" no és perquè hi juga millor...
I no cal entrar en cap "caça de bruixes", la justificació pot ser tan simple com que el sistema de joc de Luis Aragonés li escau a la perfecció.


Fèlix

Etiquetes de comentaris: , ,

2 comentaris:

Blogger Morrissey21 ha dit...

És curiós que a Xavi, un producte típic de la factoria Barça, un migcampista de característiques úniques dins del món del futbol, se'l valori més a Madrid i a la selecció espanyola que al club que l'ha format a partir del paradigmàtic model de 4 marca de la casa.

Quan sento a dir a algú del Barça que Xavi és "horitzontal" o que amb ell l'equip "juga avorrit", penso que no ha entès res del que ha significat aquest club en les últimes dècades. Personalment, em sembla el millor jugador espanyol dels darrers 10 anys i l'únic seleccionable estatal, juntament amb Casillas, del qual pot dir-se sense por que és insuperable en la seva posició.

dilluns, 4 d’agost del 2008, a les 19:34:00 CEST  
Blogger Alba ha dit...

La veritat es que es tot un luxe teir un centrecampista amb aquesta trajectoria; es dels jugadors que no els veus, pero que son imprescindibl, com Iniesta. No es fácil mantenir-se 10 anys en el primer equip d'un gran equip.
Salutacions

dimarts, 5 d’agost del 2008, a les 18:53:00 CEST  

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici