dissabte, 18 de juliol del 2009

Comptabilitat creativa

Que la gent de Marca és -disculpeu-me l'insult- imbècil, ja ens ho imaginàvem. Però que ens prengui a la resta per rematadament imbècils, això ja és nou.

Abans que res, no seré jo qui consideri el fitxatge d'Ibrahimovic (si finalment es fa) barat en els termes que han anunciat (45 milions d'euros + Eto'o + la cessió de Hleb) . Serà el fitxatge més car de la història del Barça, amb un preu superinflat, ves a saber per culpa de qui.
Però comparar el fitxatge del suec amb els 96 milions de C. Ronaldo per a criticar a Laporta, és del gènere estúpid.
Segons Marca, el fitxatge del suec puja a 87,5 milions d'euros (45 en diners, 35 d'Eto'o més el sou de Hleb), una xifra desorbitada especialment si qui ho paga és la mateixa persona que ha crititcat els fitxatges de Florentino.
Però és que els de Marca sumen el que els dóna la gana. On estan els 35 milions d'euros que val Eto'o? Quin equip els ha posat al damunt de la taula? La única oferta seriosa ha estat la del Manchester City, i Eto'o no la va acceptar (tot i que sí que estaven disposats a pagar el sou que demanava). Per tant, quina és la valoració del camerunés? Perfectament els de Marca podien haver tasat a Samuel en 50 milions d'euros, ja posats a inventar, posem-li un preu ben alt per a poder justificar la seva teoria. A més, el camerunés acabava contracte l'any vinent i se n'aniria totalment gratis. Això és com la comptabilitat creativa: valorem un actiu segons ens interessi, independentment de la realitat.
Menys fixar-se en Mister Músculo i més estudiar matemàtiques.

Etiquetes de comentaris:

3 comentaris:

Anonymous fèlix ha dit...

Totalment d'acord.
Un jugador de futbol val el que algú vulgui pagar per ell, i Samuel Eto'o, després de dies en venda, l'oferta màxima que va rebre va ser de 25 milions; per tant, els 35 de Marca són collita pròpia.
I Hleb cobra 7,5 milions l'any?
Fa uns dies, vaig escoltar a RAC1, com un dels il·luminats tertulians feia la predicció que Eto'o estiraria tant la corda que al final es Barça es veuria obligat a donar-li la carta de llibertat, com va passar amb Rivaldo fa uns anys. En aquest cas, el preu del fitxatge d'Ibra ja es veuria molt diferent...

dissabte, 18 de juliol del 2009, a les 11:17:00 CEST  
Blogger jordiasturies ha dit...

A ver... en cuestión de dinero pagado, evidentemente, no hay color, digan lo que digan los bruneteros. Pero en cuestión de valor, está claro que se está valorando a Ibrahimovic tanto como a CR, y ahí es donde Laporta la caga, porque, al menos en mi opinión, no hay color. Aunque es posible que técnicamente no haya tanta diferencia, en cuestión de implicación y carácter, el chuleta portugués aporta mucho más a sus equipos que el irregular sueco.
Y lo que es sangrante es que se regateaba por Villa y por Ibra se da lo que el Inter pida. Ya que la negociación, dicen, se ha hecho a espaldas de Eto'o, ¿por qué no se le incluyó tambien, por ejemplo, en la oferta al Valencia? Ya puestos...
Por lo demás, enhorabuena por este blog, el hogar ideal para los que estamos "tips de merengue".

diumenge, 19 de juliol del 2009, a les 9:02:00 CEST  
Anonymous Òscar ha dit...

Eto'o val el que vulguin pagar per ell, però d'aquí un mes, amb el començament de lliga si no l'has traspassat passa a valer 0.
Des de Madrid poden fer les campanyes que vulguin ara per justificar la burrada que han pagat per Cristiano.

dilluns, 20 de juliol del 2009, a les 12:14:00 CEST  

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici